Selecteer een pagina

Wat te doen in de herfst? 10 tips

Wat te doen in de herfst? 10 tips

Afgelopen dinsdag is de herfst officieel begonnen, de tijd van vertraging en verandering, langzaam aan maken we ons klaar voor de winter.  De bomen laten hun bladeren vallen en beschermen zo het groen rond de stam tegen de kou. De herfst is ook de tijd om te reflecteren en de balans op te maken, waar sta je nu? Maar goed, de herfst is ook de tijd van lekker binnen zitten en leuke dingen doen. In deze blog geef ik je 10 tips wat jij kan doen in de herfst.

1 Appeltaart bakken
Dit past toch wel echt bij de herfst! Maak er een leuke middag van en neem er de tijd voor. Het leukste gedeelte? Zonder twijfel natuurlijk het opeten!

Tip: rond deze tijd kan je op diverse plekken zelf appels plukken, hoe leuk is het om van je zelf geplukte appels een appeltaart te bakken? En wedden dat deze beter smaakt dan die uit de winkel?

2 Boek lezen

Welke boeken staan nog op jouw lijstje? Dit is het moment om ze te lezen. Ga lekker met een dekentje en een stuk appeltaart op de bank zitten en pak dat goede boek erbij.

3 Leer haken of breien en maak je eigen sjaal

Een sjaal is een makkelijk project om mee te beginnen en daarnaast zal deze goed van pas komen in de winter. Leren haken is helemaal niet zo moeilijk. Kies een mooie kleur wol uit en ga aan de slag. Daarnaast is het ook nog eens super ontspannend om te doen!

4 Yoga & mediteren

De herfst is ook de tijd van reflecteren, terugkijken op het afgelopen jaar. Wat neem je graag met je mee en wat wil je graag loslaten? Yoga en meditaties kunnen je hier goed bij helpen.

5 Spelletjes

Organiseer een ouderwetse spelletjesavond, inclusief lekkere hapjes! Mijn favoriete spelletjes op dit moment? Pictionary  en Sjoelen.

6 Kaarsjes maken

Gebruik hiervoor de kleine stompjes die je nog over hebt, smelt ze en maken nieuwe kaarsen. Gezelligheid gegarandeerd!

7 Fijne muziek luisteren

Een tijdje terug ontdekte ik samen met mijn zus de muziek van Alexrainbird en vanaf dat moment zijn we groot fan. Alexrainbird is een platenlabel gericht op indie, boho en folk muziek, denk hierbij aan fijne, rustige liedjes. Ze hebben diverse playlists op bijvoorbeeld Spotify en youtube.

8 Boswandeling

Misschien een beetje cliché, maar wel heel tof om te doen. De natuur verandert, en dit is zo tof om te zien. Neem je fototoestel mee en maak wat mooie plaatjes!

Tip: Deze foto’s kan je laten printen en in leuke lijstjes in je huis hangen. Hello herfst interieur!

9 Opruimen

In de herfst laat de natuur letterlijk dingen los, dit loslaten kunnen wij natuurlijk ook doen, dat betekent maar 1 ding, opruimen!  Ruim bijvoorbeeld je kledingkast op, en maak plaats voor wat warme, nieuwe (tweedehands) truien.

10 Warme Chocolademelk

Need I say more? Natuurlijk hoort dit bij de herfst, en je maakt het ook nog eens heel eenvoudig zelf, met wat melk en cacaopoeder en een klein beetje suiker. Je kan er ook voor kiezen om de melk te vervangen door amandelmelk, en je hebt je eigen vegan warme chocolademelk!

Hoi, ik ben Amber. Wat leuk dat je mijn blog hebt gevonden! 

Persoonlijk heeft de hippie-style me eigenlijk altijd al aangesproken, ik ben vooral fan van de broeken met wijde pijpen en de sjaaltjes in m’n haar. Daarnaast ben ik eigenlijk van kleins af aan altijd bezig geweest met zelf dingen maken, haken, breien, armbandjes maken en ga nog maar even door.

En ja zo kwam dan toch het idee voor een eigen webshop, gevuld met allerlei handgemaakte boho en hippie sieraden.

Daarnaast heb ik dus ook een blog, met tips en inspiratie voor meer vrijheid in jouw dagelijks leven!

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, stuur me vooral een berichtje!

Groetjes Amber

Volg Beads and Boho ook op social media: